Vinyasa yoga

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, precies zoals hij of zij is met alles wat op dat moment aanwezig is. De houding zelf is nooit het doel, maar een heel mooi middel om naar binnen te keren en om meer te leren over jezelf.

Meestal begint de les met een korte meditatie waarbij je bewust een moment creëert om met je aandacht bij jezelf te komen. Vaak volgt er dan een ademhalingsoefening (pranayama), gevolgd door een warming up die vaak leidt tot een variatie van zonnegroeten (surya namaskar), gevolgd door verschillende houdingen (asanas) die gekozen zijn rondom het thema van de les. Meestal volgen er richting het einde van de les wat rustigere houdingen (soms uit de yin- of restorative yoga). Elke les eindigt met een eindontspanning (savasana).

Ik vind het fijn om te werken in een flow; dat betekent dat de houdingen wat vloeiender in elkaar overlopen en dat je veel bewegingen maakt op het ritme van je ademhaling. Ook werk ik in mijn lessen graag met thema’s, zoals bijvoorbeeld de chakra’s. Ik stem dan alle onderdelen van de les zoveel mogelijk af op het thema van de les.

Je hoeft niet veel ervaring met yoga te hebben om mee te kunnen doen met de les, maar omdat de houdingen elkaar opvolgen in een flow kan het soms de eerste paar keer een beetje zoeken zijn. Laat je niet te snel ontmoedigen, zodra je de houdingen wat beter leert kennen krijg je de ruimte om ook te gaan letten op je ademhaling.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om een keer een privé les te boeken zodat ik wat meer tijd en ruimte heb om je de basisprincipes uit te leggen en je specifieke tips en adviezen te geven waar je tijdens de lessen mee aan de slag kunt of waarmee je je eigen yogapractice kunt verdiepen.

Als je vragen hebt, bijvoorbeeld over welke les het meest geschikt voor je is om in te stromen of omdat je een bepaalde klacht hebt, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen..