Yoga Nidra

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een vorm van diepe meditatie en ontspanning. Je ligt op een manier die voor jou comfortabel is terwijl je een stem volgt die je door een gestructureerde meditatie heen leidt. Onderdelen van de meditatie zijn o.a. een aandachtige reis door je lichaam, visualisaties en het volgen van je ademhaling.

Letterlijk vertaald betekent yoga nidra ‘yoga slaap’ of ’slaap van de yogi’, maar het is alles behalve slapen zoals je ’s nachts doet. Via yoga nidra bereik je een diepe, droomloze staat van bewustzijn terwijl je in verbinding met je omgeving bent. Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven, bereik je een trance-staat waarin ervaringen en fragmenten van herinneringen worden verwerkt, de spierspanning en stress in het lichaam afneemt en de bloeddruk en hartslag daalt. Dit heeft helende werking op lichaam en geest. Het is daarnaast een reis naar binnen waarbij je leert contact maken met die plek in jezelf waar je echt thuis bent.

Wat je kunt verwachten

 De les begint met een aantal rustige yogahoudingen (slow flow, yin, restorative) om contact te maken met je lichaam en jezelf voor te bereiden op het langere tijd stil liggen. Dan volgt een Yoga Nidra van ongeveer 25 á 30 minuten en na afloop krijg nog een kopje thee met wat lekkers.

Elke les staat in het teken van een ander thema. Ik zal het thema uiterlijk ongeveer een week voor de les bekend maken via social media, dus als je het leuk vindt om te weten waar de les over gaat kun je me volgen op Instagram (richelle.yoga.massage) of toevoegen op Facebook.

Je hebt geen ervaring met yoga nodig om mee te kunnen doen en juist voor mensen die graag zouden willen mediteren en meer innerlijke rust ervaren maar voor wie meditatie erg lastig is, kan yoga nidra een hele fijne manier zijn om toch de voordelen van meditatie te ervaren.