Yoga

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, precies zoals hij of zij is met alles wat op dat moment aanwezig is. De houding zelf is nooit het doel, maar een heel mooi middel om naar binnen te keren en om meer te leren over jezelf.

Meestal begint de les met een korte meditatie waarbij je bewust een moment creëert om met je aandacht bij jezelf te komen. Vaak volgt er dan een ademhalingsoefening (pranayama).

In de Vinyasa yoga lessen  volgt daarop een warming up die vaak leidt tot een variatie van zonnegroeten (surya namaskar), gevolgd door verschillende houdingen (asanas) die gekozen zijn rondom het thema van de les. Meestal volgen er richting het einde van de les wat rustigere houdingen (soms uit de yin- of restorative yoga). Elke les eindigt met een eindontspanning (savasana).

Ik vind het fijn om te werken in een flow; dat betekent dat de houdingen wat vloeiender in elkaar overlopen en dat je veel bewegingen maakt op het ritme van je ademhaling.

De Yin yoga les is een rustigere les, waarbij de nadruk meer ligt op ontspanning. Alle houdingen zijn laag bij de grond en worden langere tijd aangehouden.

Ik werk in mijn lessen graag met thema’s, zoals bijvoorbeeld de chakra’s. Ik stem dan alle onderdelen van de les zoveel mogelijk af op het thema van de les.

Schrijf je in voor een gratis proefles

Het is handig als je in onderstaand formulier even aangeeft in welke les je interesse hebt en op welke locatie. Als je twijfelt of een les geschikt is voor jou omdat je bijvoorbeeld een bepaalde klacht of blessure hebt of als je je afvraagt welke vorm van yoga beter past bij je situatie, kun je die vragen natuurlijk via onderstaand formulier stellen, zodat ik je kan helpen bij het vinden van de les die het best bij je wensen en behoeften past.