Wat je kunt verwachten

Wat gebeurt er bij de Thaise yogamassage?

De Thaise yogamassage is een investering in je gehele lichaam. Je botten en gewrichten worden sterker, spieren worden soepel gemaakt, je zenuwbanen (oftewel energiebanen) geactiveerd en jijzelf wordt daardoor meer in balans gebracht.

Thaise yoga massage bestaat uit een combinatie van:

 • Chinese acupressuur op de meridianen
 • Yoga strekkingen vanuit India
 • Klassieke westerse (sport)massage op de spieren, botten en gewrichten
 • Mindfulness (meditatie)

Meditatie verstilt, acupressuur en yoga zetten in beweging. Dit alles zorgt voor een positief effect voor lichaam en geest.

Voor wie is de Thaise yoga massage geschikt?

Thaise yogamassage is bedoeld als preventieve (of ontspannende) en therapeutische massage.

De massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress-gerelateerde en kan helpen tegen allerlei westerse ziektes, die vaak het gevolg zijn van ons vele zitten en een stressvol bestaan. Rug,-schouder,- en nekblessures, knieproblemen, maar ook migraine en R.S.I. zijn enkele voorbeelden hiervan. Met de Thaise yogamassage kun je deze klachten verminderen of voorkomen.

Thaise yogamassage vitaliseert, zorgt voor een diepe ontspanning, stimuleert je energieniveau en helpt je meer in balans te komen. Daarom is het ook een massage met enorm veel gezondheidsvoordelen.

De enige omstandigheden waarbij de Thaise yogamassage minder geschikt is, is tijdens de eerste drie maanden van je zwangerschap of als je op dit moment kanker hebt en in een proces van chemotherapie en/of andere behandeling zit. In beide situaties heeft je lichaam alle energie en kracht nodig voor het proces waarin het verkeert en raakt het gemakkelijk overprikkeld door een yogamassage.

In de latere fasen van je zwangerschap kan de Thaise massage juist een positief effect hebben op eventuele zwangerschapsgerelateerde klachten. Ik geef ook yogamassages helemaal afgestemd voor zwangere vrouwen. Dus ook als je zwanger bent, ben je van harte welkom op mijn massagemat.

De gezondheidsvoordelen

Thaise yogamassage creëert ruimte in je lijf, maar bovenal ook in je hoofd. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor klachten kunnen afnemen.

 • Yoga massage geeft ruimte. Ruimte in je spieren en gewrichten, maar ook ruimte in je geest
 • Helpt bij rug, nek- en schouderklachten
 • Helpt bij hoofdpijnklachten
 • Verbetert je lichaamsbewustzijn
 • Verbetert je energiebalans
 • Verbetert je afweermechanisme
 • Helpt om emotionele, mentale en fysieke spanning los te laten
 • Brengt een diepe, meditatieve ontspanning
 • Verfrist en verheldert je gedachten en emoties
 • Helpt bij slaapproblemen
Het aanraken

Persoonlijke aandacht en een holistische benadering, staan hoog in het vaandel bij de Thaise yogamassage. Daarbij is aanraken met liefdevolle aandacht, oftewel Metta, een belangrijk kernpunt.

Een beoefenaar van de Thaise massage gebruikt handen, vingers, ellebogen, voeten en knieën om de verschillende drukpunten op het lichaam te behandelen. Verborgen blokkades kunnen via die aanraking worden opgespoord. Je kan de Thaise massage zien als het doen van yoga oefeningen, zonder dat je je er zelf voor in hoeft te spannen, waarbij je tegelijkertijd een acupressuur en massage behandeling krijgt.

Mindfulness en Metta

Mindfulness, oftewel aandachtstraining, is een mooie tool voor iedereen in het dagelijks leven. Eigenlijk is dit het tegenovergestelde van een leven op de automatische piloot.

Door Mindfulness kom je dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je accepteert de situatie zoals deze is en creëert ruimte.

Meditatietechnieken vergroten ook het effect van de massagebehandeling. De masseur werkt vanuit een diepe rust en met volledige en liefdevolle aandacht (Metta). Daarmee word je uitgenodigd als ontvanger hetzelfde te doen. Er mag tijdens de gehele behandeling zijn wat er is. Dit schept ruimte en kan daarmee veranderingen in gang zetten en daarmee een eerste stap naar genezing.

Wat heb je nodig bij de Thaise yogamassage?

Tijdens de Thaise yogamassage is het belangrijk dat je makkelijke, ontspannende of sportkleding draagt. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit.

Tijdens de massage zal de bloeddruk dalen, waardoor je het wat kouder kunt krijgen. Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk aan een lange broek en een shirt met lange mouwen.

Tijdens de massage wordt er gewerkt op een goede ondergrond, namelijk een originele Thaise massagemat. Of je nu wel of geen klachten heb, wel of niet soepel bent, je bent altijd welkom op mijn mat. Ik stem de massage perfect af op jouw wensen en persoonlijke situatie.