Wat je kunt verwachten

Holistisch Lichaamswerk

Elke afspraak begint met een kopje thee en een gesprek om samen met jou af te stemmen wat je wensen en behoeften zijn voor de sessie en om te bespreken of er eventuele klachten zijn (fysiek, mentaal, energetisch) waar ik rekening mee kan houden.

De basis van elke sessie is in principe massage, altijd gecombineerd met energetisch werk en cranio.  Je kunt kiezen (en ik zal je zo nodig adviseren) voor de mat of de tafel. Tijdens de sessies neem ik je mee op een reis naar binnen, naar de stilte, naar de plek waar je thuis kunt komen bij jezelf. Hier krijgen je lichaam en je systeem de kans om zichzelf te herstellen en om een nieuwe balans te vinden.

Werken op de mat – Thaise Yogamassage:

Wanneer ik op de mat werk, is de Thaise Yogamassage mijn uitgangspunt. Dit is een hele dynamische vorm van massage waarbij je als ontvanger bewogen wordt. Door middel van verschillende ritmes, bewegingen, dynamische strekkingen, zachte en tegelijkertijd stevige diepgaande aanraking bewegen we langzaam naar de stilte. Bij het werken op de mat draag je gemakkelijk zittende kleding – een yoga of joggingbroek en shirt/sweater en warme sokken.

Deze vorm is bij uitstek geschikt wanneer je last hebt van stress-gerelateerde (fysieke) klachten, zoals rug,-schouder,- en nekklachten, heup- en knieklachten en spanningshoofdpijn. Deze massage vitaliseert, zorgt voor een diepe ontspanning, stimuleert je energieniveau en helpt je meer in balans te komen.

Werken op de tafel – Intuïtieve Oliemassage:

Wanneer ik op de tafel werk, is intuïtieve oliemassage mijn uitgangspunt. Ik masseer je met warme kokosolie op je blote huid. Je mag altijd je ondergoed aanhouden als je dat prettig vindt. Deze massage is wat zachter, warmer en stiller. Dit kan erg fijn zijn wanneer je bij voorkeur op je blote huid gemasseerd wordt of wanneer je jezelf erg moe, ziek of kwetsbaar voelt. Het werken op de tafel sluit heel mooi aan bij wat dieper energetisch werk en cranio.

Waar jouw voorkeur naar uitgaat is heel persoonlijk. Ik probeer in al mijn sessies zo goed mogelijk af te stemmen en aan te sluiten bij jouw klachten en wensen. In principe praat ik tijdens sessies zo min mogelijk zodat je echt de mogelijkheid krijgt om naar binnen te keren. Mijn handen voeren een gesprek met jouw lichaam, zonder woorden en zonder oordeel, waar ik je, vanuit zachtheid uitnodig om los te laten wat jou niet langer dient. Je bent helemaal welkom, precies zoals je bent.

Enkele kernwoorden die mijn manier van werken het beste omschrijven:

vertragen – innerlijke reis – afstemmen – veiligheid – compassie – alles is welkom – overgave – gesprek zonder woorden  – zachtheid – warmte – vertrouwen – voelen – overgave – stilte – flow – rust – lichtheid – thuiskomen