Oliemassage

Bij de Thaise oliemassage ligt de nadruk op ontspanning. De massage met warme olie op de blote huid is een echte weldaad en is zeer geschikt voor momenten waarop je veel behoefte hebt aan warmte en zachtheid, bijvoorbeeld als je je extra kwetsbaar voelt, als je erg vermoeid bent of veel last hebt van stress. Ook als je lichaam te veel geprikkeld raakt van harde druk en intensieve strekkingen, als je nog niet zoveel ervaring met massages hebt én natuurlijk als je een voorkeur hebt voor massages op de blote huid is deze massage een echte aanrader.

De massage bestaat voornamelijk uit het masseren van de spieren en meridianen met warme olie, afgewisseld met enkele eenvoudige strekkingen.

Het principe van de Thaise oliemassage bestaat eruit om de bloedsomloop te bevorderen, wat zowel een ontspannend als verfrissend effect heeft.

Hoe werkt een Thaise oliemassage?

Bij Thaise oliemassage ligt men op een massagetafel. Lange, zachte bewegingen worden gecombineerd met lichte knedingen of cirkelvormige bewegingen op de huid. Meestal worden de spieren lateraal gevolgd en de strelende beweging versterkt het gevoel van ontspanning en relaxatie. De oliemassage kan van zacht tot licht stevig gegeven worden.

Ik zorg ervoor dat ruimte aangenaam warm is en dat de lichaamsdelen die niet gemasseerd worden toegedekt zijn met handdoeken en dekens, zodat je geen kou ervaart tijdens de massage. Regelmatige herhaling van een Thaise oliemassage verhoogt uiteraard het helende effect.