Therapeutisch

De therapeutische Thaise yogamassage is een eeuwenoude natuurgeneeskundige behandelmethode die in Thailand wordt toegepast in reguliere ziekenhuizen. De massage is effectief bij uiteenlopende orthopedische klachten.

De nadruk ligt meestal op het werken op de energiebanen en acupressuur. Ik maak daarbij gebruik van specifieke behandelprotocollen die gecombineerd worden met strekkingen ontleend aan de yoga en holistic pulsing. Hierdoor verbetert de energiedoorstroming, kunnen spanningsgerelateerde klachten verminderen en worden je spieren en gewrichten soepeler.

Daarnaast vergroot de massage het lichaamsbewustzijn en zorgt de massage voor een diepe, meditatieve ontspanning. De massage wordt gegeven vanuit een holistische visie waarin lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. De natuurlijke verbinding tussen hoofd en hart; tussen denken en voelen, tussen lichaam en geest wordt weer hersteld.

De behandelingen worden gegeven vanuit een houding van liefdevolle aandacht en aanwezigheid (Metta), met groot respect en integriteit voor jouw lichaam en jou als persoon. De behandelingen zijn mede gericht op bewustwording van eigen lichaam en psyche en het bewust maken van interne en externe factoren die het herstel belemmeren. Een advies of oefeningen voor thuis is om deze reden een onderdeel van deze behandeling.

Ik werk vanuit de vijf natuurgerichte principes, te weten energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst. Meer informatie over de vijf natuurgerichte principes vind je hier.

Aanvullend op de therapeutische massage werk ik soms met kruidenstempels na het behandelen van de acupressuurpunten. De kruidenstempels geven een extra diepe ontspanning waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. De kans op napijn vermindert en de geneeskrachtige werking van de kruiden ondersteunt het genezingsproces.

De therapeutische yogamassage kan aanvullend op reguliere behandeling toegepast worden bij onder andere spanningshoofdpijn en migraine, diverse rug-, nek- en schouderklachten zoals bijvoorbeeld frozen shoulder, elleboog- en polsklachten zoals carpaal tunnelsyndroom en tenniselleboog en uiteenlopende heup-, knie en enkelklachten.